Gareel info

Toen Nestor Jacobs in 1974 een aantal jongeren van de wijk Negenmanneke bijeenbracht om te voetballen onder de ploegnaam Toekomst Negenmanneke, voetbalde de ploeg enkel vriendschappelijk. In 1976, onder impuls van Ivo Debacker werd de ploeg ingeschreven in de competitie van het AVVV.

Clublokaal was destijds Café Robeyns, er werd gespeeld op het terrein aan de Brusselbaan, ter hoogte van de huidige woonwijk. Een aantal mensen van het eerste uur zijn nu nog steeds actief in de club, hetzij als speler, bestuurslid of helpende hand (Toon Devillé, Hugo Herten, Dirk Staelens).

Toen het voetbalveld moest wijken voor de woonwijk, werd er achtereenvolgens gespeeld op de terreinen in Vlezenbeek, aan de Brusselbaan om vervolgens onze stek te vinden op de Meerweg te Ruisbroek. Ondertussen werd er ook van lokaal veranderd, en gingen wij onze wekelijkse pintjes drinken in de Gareelmaker aan de Rink, toen werd ook de naam aangepast van de ploeg en werd het VK ‘t Gareel.

In het seizoen 82-83 gingen we als beste derde door naar tweede afdeling; het seizoen daarna stoten we zelfs door naar de halve finale van de Willemsbeker , waar we slechts na strafschoppen werden uitgeschakeld..

Al snel kwamen er vele nieuwe spelers bij, en in 1986 was de geboorte van de B-ploeg een feit ! VK ’t Gareel was toen (en is nog steeds !) de enige amateurploeg in Sint-Pieters-Leeuw die met 2 ploegen aantrad.

In het seizoen 92-93 werd er feest gevierd, want de 1ste ploeg (ironisch genoeg heette zij toen de B-ploeg) speelde kampioen in 3de afdeling.

In 2de afdeling werd er enkele keren de eindronde gespeeld, maar telkens mistten wij de promotie naar 1ste afdeling op een haartje.

Na verloop van tijd werd het veld aan de Meerweg verlaten, en werd er nu gespeeld op het terrein van SK Leeuw op de Lotsesteenweg.

Het blijven toestromen van nieuwe spelers (jong en oud) leidde in 2001 tot het oprichten van een derde ploeg : de veteranenploeg. Deze trad tevens in het KAVVV op in derde afdeling.

Qua terrein verhuisden we naar KV Brucom.

Na 2 seizoenen met drie ploegen te hebben gespeeld en iets teveel hooi op de vork, moesten we echter met één ploeg stoppen, en werd er beslist om in het seizoen 2003/2004 nog aan te treden met één seniorenploeg en met één veteranenploeg. Tevens verhuisden we naar ons huidig clublokaal Het Molenhof.

In het seizoen 2006-2007 keerden we terug naar het veld aan de Meerweg (’t Eiland). We vierden ons 30-jarig bestaan passend met een kampioenstitel bij de A-ploeg, en dus promotie naar 2de afdeling. Helaas zou dit maar voor één jaartje zijn, want we tuimelden pardoes weer naar derde.

Begin seizoen 2009, een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis. VK ‘t Gareel wordt officieel een vzw.

In 2010, na de sluiting van ‘t Molenhof, wordt er voor de Grove gekozen als nieuw clublokaal.

In het seizoen 2012-2013 eindigde de A-ploeg als beste tweede in derde afdeling, waardoor zij promoveerden naar tweede.

Midden 2014 verhuizen we naar het veld van Ruisbroek.