27/09/2014: VK ‘t Gareel A – Hondzocht 1-3

‘t Gareel A hoopte na 2 verloren uitwedstrijden op puntengewin thuis tegen Hondzocht. In de 1e helft was ‘t Gareel onherkenbaar en Hondzocht liep uit tot 0-3. In een betere 2e helft redde ‘t Gareel de eer maar kon het de opgelopen schade niet meer goedmaken.

Coaches Braeke en Peter voerden 2 wissels door in de opstelling ten opzichte van vorige week. Mats verving op rechtsachter zijn afwezige broer Anton, Axel werd in de basiself op linksmidden vervangen door Pieter. Hondzocht was vorig seizoen een concurrent van ‘t Gareel in de degradatiestrijd, maar schoot dit seizoen sterk uit de startblokken met een 9 op 9. Hondzocht had duidelijk een paar versterkingen ingehaald tijdens de zomermercato. Op het middenveld speelde een kleurling afkomstig uit de nationale reeksen, en vooraan liep ex-KV Zuun-sluipschutter Stephen Hillen.

‘t Gareel kreeg in de 1e helft amper een poot aan de grond. Combinaties liepen vroeg in de soep, en door de aanvallende opstelling van Hondzocht (4 spitsen) werd Steven Rawoe uit het middenveld weggetrokken, zodat Kevin het daar samen met Dries Deconinck moest beredderen. Kevin was de enige die erin slaagde om te dreigen, 1 keer met een afgeblokte poging en 1 keer met een volley met links in een kansrijke positie ter hoogte van de 16, die naast ging. Hondzocht drukte ‘t Gareel, dat te laks acteerde, helemaal weg. Na elke doeltrap of aftrap van ‘t Gareel kwam Hondzocht snel in balbezit en een doelpunt hing in de lucht. Een mistrap vanop links werd een ideale voorzet voor de rechtsbuiten met nr 11, en die kopte binnen, 0-1. Vrij snel daarna werd het 0-2 toen Hillen na niet-doortastend verdedigen kon uithalen, Yorik de bal loste, en de gevolgde linksbuiten kon binnen tikken. Nog voor de rust moest ‘t Gareel de kelk tot op de bodem ledigen. Jean pingelde achteraan en leed balverlies, de daaropvolgende voorzet vanop rechts werd door Hillen binnen getrapt, 0-3.

‘t Gareel speelde de (ganse) 2e helft man op man achteraan, kreeg daardoor meer greep op het middenveld, creëerde kansen, maar speelde het niet goed uit.  Ook bij de aansluitingstreffer, waar Dries Deconinck Pieter mooi vrijspeelde, leek de kans verkeken, maar Pieter ontfutselde de teruggekeerde verdediger opnieuw de bal en ramde de 1-3 binnen. Wat later kon Jan Ceusters bij een stilstaande fase van dichtbij trappen maar de keeper redde de meubelen voor Hondzocht. Die had wat later geluk toen de bal via een verdediger tegen de paal belandde. Hondzocht nam de controle over en kreeg een aantal kansen om de scoren uit te diepen, maar Hillen trapte voorlangs, en na balverlies van Sam kon Yorik de poging van de doorgebroken linksbuiten stoppen. ‘t Gareel kon in de de 2e helft zijn voet naast Hondzocht plaatsen na een zwakke prestatie in de 1e helft. Het resultaat is dat Hondzocht alleen leider blijft met 4 punten voorsprong, en ‘t Gareel volgende week op het veld van Pichichi in een 1e rechtstreeks degradatieduel (het 2e volgt een week later tegen Saintoise) absoluut punten moet oogsten.

Opstelling: Yorik Deroo, Mats Debraekeleer, Sam Moureau, Jan Ceusters, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin, Pieter Tiebout (50′ Axel Geerts), Dries Deconinck, Jan Meeremans.

Doelpunten: 15′ x 0-1, 20′ x 0-2, 30′ Hillen 0-3, 49’ Pieter Tiebout 1-3.