7/11/2015: De Leeuwerik – VK ‘t Gareel A 3-1

Na een weekje rust ging ‘t Gareel op bezoek in Lot bij de leiders in de stand, De Leeuwerik. ‘t Gareel zette zijn voet naast de thuisploeg en mocht lang hopen op een resultaat, maar incasseerde aan het eind van de rit nog 3 doelpunten.

Coach Braeke had De Leeuwerik gescout en paste de veldbezetting lichtjes aan. Sam schoof daardoor naar achteren, Jean naar voren. Dries Deconinck startte bij zijn comeback na blessure op de bank. De Leeuwerik toonde zich scherp in de duels, en oefende steriele druk uit, maar de achterhoede bleef in de 1e helft moeiteloos overeind. ‘t Gareel kwam vroeg in de wedstrijd het dichtst bij een doelpunt toen na een stilstaande fase Peter kon aanleggen, maar zijn schot werd afgeblokt. ‘t Gareel versierde ook flink wat hoekschoppen, maar puurde daar voorlopig niets uit.

Na de rust was ‘t Gareel aanvankelijk de betere ploeg, en na een nieuwe hoekschop van Dries Lambin kopte Peter de 0-1 hard tegen de touwen. De ingevallen Dries Deconinck zag zijn schot gekeerd door de doelman. De Leeuwerik nam daarna nadrukkelijk de wedstrijd in handen, ‘t Gareel leek de controle kwijt. Een 1e keer ontsnapte ‘t Gareel nog toen de meeverdedigende Dries Deconinck de bal bijna in eigen doel trapte, maar Yorik redde de meubelen. Bij een nieuwe stilstaande fase werd de bal doorgekopt en aan de 2e paal dook een Leeuwerik-speler vrij op, via Steven en Jasper caprioleerde de bal aan de 1e paal binnen, 1-1.

De Leeuwerik toonde plots meer dadendrang, en toen een Leeuwerik na een tussenkomst van Jens de bal centraal voor zijn voet kreeg, joeg hij deze in de rechterbenedenhoek, 2-1. In het slot, na een overhaaste uittrap van Yorik, kon de ingevallen Leeuwerik-spits bij de tegenactie de bal links naast Yorik binnen trappen, 3-1. Peter kreeg nog een kans om te milderen, maar zijn poging hield het midden tussen een schot en een pass naar Dries Deconinck. De uitslag vertelt niet het ganse verhaal, ‘t Gareel kon bijna een uur hopen op puntengewin, en had dat op basis van de wedstrijd ook kunnen wettigen, maar De Leeuwerik toonde dat het een efficiënte ploeg is en blijft zo aan de leiding. ‘t Gareel tracht volgende week tegen Dilbeek opnieuw punten te rapen om in de middenmoot te blijven.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Sam Moureau, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin (55′ Anton Debraekeleer), Jan Ceusters (40′ Dries Deconinck), Jan Meeremans (55′ Axel Geerts), Mats Debraekeleer (60′ Wesley De Brandt).

Doelpunten: 45′ Peter Van Stevens 0-1, 49′ x 1-1, 52′ x 2-1, 64’ x 3-1.