14/11/2015: VK ‘t Gareel A – Dilbeek 2-4

Na de nederlaag bij leiders De Leeuwerik ontving ‘t Gareel Dilbeek, een vaste klant in de top van 2e afdeling. ‘t Gareel speelde een goeie wedstrijd, maar liet tal van kansen onbenut. In de 2e helft toonden de bezoekers zich de efficiëntste ploeg en wonnen met 2-4.

Coach Braeke moest 2 spelers uit de basiself vervangen, Jan Meeremans was geschorst en werd op links vervangen door Axel, Steven Rawoe was op reis, Sam speelde op zijn plaats en Dries Deconinck kwam terug in het team. ‘t Gareel nam de betere start en kreeg een paar mooie kansen. Dries Deconinck zette een solo-actie op en schoot voorlangs, een volgende poging van hem werd door de doelman gekeerd. Ook Axel kreeg na geharrewar voor doel de kans om uit te halen, de keeper ranselde de bal uit de winkelhaak.

Sam werd door Dries Lambin vrijgespeeld, maar trapte onbesuisd over. Een deviatie van Peter uit een hoekschop ging net naast. Uit een volgende hoekschop was het dan toch raak, de bal werd weggewerkt, maar ter hoogte van de 16 kon Sam de bal op de slof nemen en die verdween netjes in de linkerbenedenhoek, 1-0. Dilbeek liet zich niet onbetuigd, ook Yorik moest een bal uit de bovenhoek ranselen, en toonde vaste handen om een schot in de benedenhoek te klemmen. Bij een dekkingsfout na een hoekschop moest hij zich op de kopbal van dichtbij wel gewonnen geven, 1-1.

‘t Gareel kreeg voor de rust nog de beste kans op de 2-1, maar de doelman haalde opnieuw een gemaakt doelpunt van Dries Deconinck van onder de lat vandaan. Na de rust startte ‘t Gareel opnieuw het best, maar zakte wat weg en bij een slimme doorsteekpass in de rug van de defensie, scoorde de Dilbeek-aanvaller de 1-2. ‘t Gareel ging op zoek naar de gelijkmaker, Dries Lambin kreeg de mooiste kans na een doorbraak op links, maar besloot voorlangs. Kevin werd voor de 16 foutief gestuit, Peter zette zich achter de bal en krulde de bal over de muur in de rechterbenedenhoek, 2-2.

‘t Gareel wilde meer, en opnieuw Dries Lambin was er dichtbij maar kopte de bal pal op de doelman. Dries Deconinck werd door Sam weggestuurd, maar geraakte niet voorbij de uitgelopen keeper. Wat later kreeg ‘t Gareel het deksel op de neus. Een licht gefloten vrije trap week af op de muur en belandde voorbij Yorik in doel, 2-3. In het slotoffensief kwam Jan Ceusters vrij voor de doelman, maar trapte de bal op de lat, en de bal stuiterde terug het veld in. In de slotminuut trapte een Dilbeek-speler een afvallende bal binnen onder de ongelukkig grabbelende Yorik, 2-4.

Een te zwaar verdict voor ‘t Gareel, dat te veel kansen liet liggen, wat tegen een goeie ploeg als Dilbeek nu eenmaal cash word betaald. Volgende week tracht ‘t Gareel bij Safira 3 punten te vergaren, om met een gerust hart en op een veilige plaats in de rangschikking het mosselkermisweekend in te gaan.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Jan Ceusters, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Kevin De Coninck, Sam Moureau, Dries Lambin, Axel Geerts (36′ Wesley De Brandt), Mats Debraekeleer (55′ Stijn Soumilion), Dries Deconinck.

Doelpunten: 15′ Sam Moureau 1-0, 27′ x 1-1, 42′ x 1-2, 50′ Peter Van Stevens 2-2, 60′ x 2-3, 69’ x 2-4.