Matchverslag 26/10/2013: Nissan Essenbeek A – VK ‘t Gareel A 2-0

‘t Gareel A is er op het veld van Essenbeek niet in geslaagd om zich uit de vormdip op te richten en verloor ongelukkig met 2-0. De tegendoelpunten waren in cadeauverpakking en offensief konden de oranjehemden na de vroege achterstand geen vuist meer maken.

Sterkhouder Peter van Stevens is wellicht maanden out met gescheurde meniscus en kruisbanden, en komt dit seizoen niet meer in actie. Hij neemt ondertussen de taak van interim coach van Braeke over, die zich zo voluit op zijn voorzitterschap en zijn veteranencarriere kan concentreren. Het werd Peter niet makkelijk gemaakt, doordat hij naast de afwezigheid van zichzelf, Dries Deconinck (ook nog zeker een maand out met een scheur in de hamstrings) en Jan Ceusters, ook nog met een ultieme afzegging van doelman Jimmy moest afrekenen. Na 7 wedstrijden hebben er zo al 5 verschillende spelers als doelman gefungeerd bij de A-ploeg, terwijl net dat de positie in het elftal is waar je continuïteit verwacht. Yorik werd bij gebrek aan andere kandidaten in doel geposteerd.

Kapitein Stef koos ervoor om tegen de wind en bergop (en in Essenbeek zijn die 2 factoren vaak bepalend voor het wedstrijdverloop) te starten om in de 2e helft het verschil te maken. De eerste kans was voor ‘t Gareel, en het was best een grote, maar Jan Meeremans besloot over. Nissan Essenbeek nam snel over en drukte ‘t Gareel makkelijk weg. Chaotisch verdedigen, balverliezen op het middenveld, slechte communicatie… er ging zoveel mis bij ‘t Gareel dat een treffer niet kon uitblijven, al viel ook die uit een flinke portie slapstick. Een niet eens gevaarlijke voorzet vanop links die voorlangs ging gaan werd door de te snel uitgelopen Yorik verkeerd beoordeeld en in eigen doel geslagen, 1-0. ‘t Gareel hoopte snel terug te slaan, en na goed doorkoppen van Jan kon Sam onvoldoende kracht achter zijn volley zetten, of het stond 1-1.

‘t Gareel kreeg achteraan de bal moeilijk weg, het middenveld werd niet gebruikt, en bij de pogingen tot voetballen van achteruit werden consequent de verkeerde keuzes gemaakt. Het 2e doelpunt van Essenbeek was een illustratie hiervan. Yorik gooide de bal naar Sam, die probeerde een aanspeelpunt te vinden maar trapte pal op een tegenstander, de bal caprioleerde hierdoor richting eigen 16, waar Stef de bal had kunnen wegwerken, maar de uitgelopen Yorik eiste de bal op, echter zat de plaatselijke pocketspits met nr 9 ertussen en lobde de bal knap in doel. Bij ‘t Gareel gingen de kopjes na zoveel tegenslag nu echt naar beneden.

De 2e helft bracht weinig verbetering, ‘t Gareel ging met de wind in de rug op zoek naar de aansluitingstreffer, maar slaagde er niet meer in om nog een fatsoenlijke kans te creëren. Het was integendeel Essenbeek dat naar het einde van de match nog dicht bij een 3e treffer kwam, maar de nr 9 die de Gareel-linkerflank geselde liet na om nog een keer te scoren. Zo verloor ‘t Gareel een cruciale wedstrijd om uit de gevarenzone te blijven. Hopelijk kan de ploeg zich volgende weken herpakken, te beginnen met de wedstrijd tegen Saintoise.

Opstelling: Yorik Deroo, Stef Mattens, Robbe Smulders, Mats Debraekeleer, Mickael Splingard, Steven Rawoe, Sam Moureau (46′ Pieter Tiebout), Glenn Dobbelaere, Axel Geerts (55′ Mike Di Rella), Dries Lambin, Jan Meeremans.

Doelpunten: 10′ x 1-0, 20’ x 2-0.