Matchverslag 15/12/2012: VOF Jezus Eik C – VK ‘t Gareel A 0-4

Zaterdag ging ‘t Gareel na de algemene afgelasting van vorige week opnieuw aan de slag, met een wedstrijd bij rode lantaarn Vennootschap Onder Firma Jezus Eik C, die tot dan toe nog geen punt had behaald. Een makkelijke opdracht moest het worden, maar op het slechte veld werd het aanvankelijk nog een zware dobber en kon ‘t Gareel pas in de 2e helft afstand nemen.

Coach Braeke miste spits Dries Deconinck, libero Stef en voorstopper Robbe. Pieter was afwezig, en ook voor de revaliderende Sam kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Wannes en Jan vormden samen het centrale duo achteraan, Mike versierde zijn 1e basisplaats op rechts. Aanvankelijk maakte ‘t Gareel weinig indruk, en was het Jezus Eik dat ondanks chaotisch holderdeboldervoetbal toch tot aan de 16 geraakte, en waar Jimmy een prachtsave uit zijn mouw moest schudden op een afstandschot. Daarna nam ‘t Gareel toch over en creëerde het kansen. Mike kopte een grote kans van dichtbij in de handen van de doelman, Peter zag zijn bekeken schot naast gaan. Toen Steven doorbrak over links en de bal opzij legde, trapte Mike tegen de kont van de laatste verdediger, maar de goed gevolgde Dries tikte binnen, 0-1 bij de rust.

Na de rust was het meer eenrichtingsvoetbal, en vooral Peter was erg bedrijvig, maar ongelukkig in de afwerking. 2 keer brak hij alleen door, 1 keer miste zijn lob precisie, en de 2e keer likte de bal de paal. Het was wachten tot Dries na een combinatie de doelman omspeelde en de 0-2 binnen trapte. De veer was gebroken bij de thuisploeg, en in de absolute slotfase dreef Mika zijn doelsaldo nog op door 2 keer, met behulp van de tegenstander, te scoren. Een logische overwinning voor ‘t Gareel, die toch met 3 punten en met ongeschonden ambitie de winterstop induiken.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Wannes Monteyne, Jan Ceusters, Mats Debraekeleer, Mika Splingard, Axel Geerts (36′ Ivo Van Dam), Mike Di Rella, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Jan Meeremans, Dries Lambin.

Doelpunten: 20′ en 55′ Dries Lambin 0-1 en 0-2, 65′ en 68′ Mika Splingard 0-3 en 0-4.