22/11/2014: Safira – VK ‘t Gareel A 2-2

Een week voor de mosselkermis trok ‘t Gareel A naar Edingen waar het naarstig op zoek ging naar puntengewin. In de 1e helft modderde ‘t Gareel letterlijk en figuurlijk maar wat aan, maar in de 2e helft toonde het een heel ander gezicht en haalde het tot 2 keer toe een achterstand op.

Door de blessure van Stef erfde Sam de kapiteinsband en een plek centraal op het middenveld. Voor het overige geen ingrijpende wijzigingen in de basiself.

Opstelling vs safira

‘t Gareel begon alert aan de wedstrijd. Al snel stuurde Sam Jasper weg, die bracht voor, maar vond geen medespeler. De bezoekers grossierden echter in slordigheden en bereikten daardoor amper speerpunten Axel en Dries Lambin. Safira vond vlot de vrije man in het middenveld, Sam en Steven moesten vaak op de flanken de bressen gaan dichten. Een eerste schuchtere poging van Blaise Lopez werd nog geneutraliseerd, even later kon hij bij een stilstaande fase van dichtbij deviĆ«ren, maar de bal ging naast. De nr 15 van Safira sneed vanop links constant naar binnen en halfweg de 1e helft kon hij na een dubbelpass door de centrale as de 1-0 simpel binnen trappen.

‘t Gareel trachtte de bakens te verzetten, maar kreeg geen aanval in elkaar gebokst en leek al blij met 1-0 bij de rust. Plots werd Axel door Steven echter weggestuurd, met een bekeken trap trachtte hij de doelman te verschalken, maar de bal strandde pal op de kruising. Even later kreeg Axel opnieuw een kans, hij werd door Jan Meeremans bereikt in de 16 maar zijn schot werd afgeblokt. Zo ging ‘t Gareel niet totaal ontredderd de rust in. Coaches Peter en Braeke waren terecht ontevreden over de 1e helft van hun ploeg en eisten een mentaliteitswijziging. In plaats van zich als lammetjes naar de slachtbank te laten leiden moesten ze maar eens laten zien uit welk hout ze gesneden zijn.

Een drastische omschakeling volgde: Axel en Dries Lambin werden vervangen door Glenn en Pieter, Glenn werd libero, Pieter rechtsmidden, Sam linksmidden en Jasper en Kevin vormden een onuitgegeven spitsenduo. Het eerste kwartier van de 2e helft bood zowat het beste wat ‘t Gareel dit seizoen al op de mat legde. Vanaf de 1e minuut werd de Safira-verdediging onder druk gezet. Sam stak het vuur aan de lont met een actie op links langs 2 verdedigers, zijn schot was niet geweldig, maar de doelman loste echter de bal, Kevin lag een 1e keer op de loer. Even later zette Kevin Sam vrij op links, die zette voor en Jasper kopte net over. Diezelfde Jasper sneed daarna vanop rechts naar binnen, de doelman bracht redding, Kevin kon opnieuw niet bij de rebound. Bij de volgende aanval speelde Jasper Kevin aan, die stuurde Sam in het straatje en die trapte de bal voorbij de doelman, 1-1, een bevrijdend doelpunt voor ‘t Gareel. Jasper kon daarna nog eens vrij uithalen, maar miste zijn schot. Sam zette zich op links door en speelde Kevin aan, die toverde zich voorbij zijn bewaker en ramde de bal op de lat.

Daarna ging de Gareel-storm liggen. Safira probeerde eerst met schoten vanop ruime afstand, maar hervond dan toch hun tempo vanuit de 1e helft. Bij een voorzet vanop links kopte de plaatselijke kapitein net over. Safira kwam ook opnieuw, zij het met meer geluk dan kunde, op voorsprong. Met een gelukje werd de Gareel-rechterflank uitgespeeld, de bal werd hobbelend voorgebracht, de bal rolde aan de Gareel-verdedigers voorbij en de bijgesloten Blaise Lopez trapte de bal voorbij Yorik, die de bal onvoldoende kon afweren. ‘t Gareel verdiende niet om te verliezen, en trok opnieuw ten aanval. Steven speelde Kevin vrij, die zich losmaakte van zijn verdediger, maar de bal overhaast over en naast trapte. De Safira-spelers en hun aanhang voelden nattigheid en gingen tekeer tegen de ref, die eigenlijk een erg correcte wedstrijd floot.

De gemoederen werden bedaard, maar niet voor lang. Toen de kapitein van Safira onorthodox met zijn elleboog in de nek van Jasper sprong in de 16, floot de scheids penalty. Geen RSCA-toestanden bij ‘t Gareel, Jan Meeremans kreeg de bal en trapte de 2-2 rustig binnen. Safira vergat te voetballen, en bezondigde zich aan domme overtredingen. In de slotminuut kreeg ‘t Gareel nog een vrije trap centraal op 20 meter van het doel, Kevin trapte deze tegen de paal, en de scheids floot de partij onmiddellijk ten einde. Op basis van pure kansen had ‘t Gareel een overwinning best kunnen wettigen, maar de manier waarop ‘t Gareel met overtuiging op zoek ging naar een punt (en meer), is bemoedigend voor de partijen die er na de mossel-en steakkermis – waarop u allen zeer welkom bent voor een lekkere maaltijd, een drankje, en een meet and greet met de immer toegankelijke Gareel-sterren – aankomen.

Opstelling: Yorik Deroo, Mats Debraekeleer (52′ Robbe Smulders), Kevin De Coninck, Jan Ceusters, Anton Debraekeleer, Steven Rawoe, Sam Moureau, Jan Meeremans, Jasper Vastiau, Dries Lambin (36′ Pieter Tiebout), Axel Geerts (36′ Glenn Dobbelaere).

Doelpunten: 15′ x 1-0, 45′ Sam Moureau 1-1, 57′ Blaise Lopez 2-1, 65’ Jan Meeremans (pen) 2-2.