20/12/2014: VK ‘t Gareel A – Stroppen 3-3

Na opnieuw een week zonder wedstrijd ging ‘t Gareel mes het mes op keel de laatste uitdaging van 2014 aan. Na de zware 5-1 nederlaag tegen Eendracht toonde de ploeg tekenen van rehabilitatie, maar slikte, na een sterke 2e helft die winst wettigde, in de allerlaatste minuut een zure gelijkmaker.

Het was niet de mooiste dag uit het bestaan van ‘t Gareel. De veteranen dienden namelijk door een tekort aan beschikbare fitte spelers forfait te geven. De blessurelast bij de A-ploeg en het identieke aanvangsuur hielp niet, maar toch zou het niet mogen dat uit zo’n ruime kern geen elftal kan worden gedistilleerd. Hopelijk lukt het hen in 2015 wel om elke wedstrijd een competitief elftal de wei in te sturen.

Net als tegen Eendracht tekenden Sam en Stef (geblesseerd) en Kevin afwezig, enkel Steven keerde terug in het elftal. Ook Jasper was er niet. Arne en Freek debuteerden op het middenveld, Glenn speelde libero. De uit blessure terugkerende Dries Deconinck startte op de bank. Stroppen was vanaf de 1e minuut baas en speelde ‘t Gareel geregeld uit verband, de thuisploeg kwam er amper uit en kon de bal niet bijhouden. Doelman Yorik schitterde in de 1e helft, hij verijdelde een own-goal van Mats, hij hield van dichtbij een bezoeker van een doelpunt, ranselde een goed gemikte vrije trap uit zijn doelvlak, en redde na een inschattingsfout van Jean sterk op een vluchtschot. Toen ‘t Gareel dan toch uit de omknelling kwam, kwam de ploeg nog op voorsprong ook. Mats dropte de bal in de rug van de Stroppen-verdediging, en Jan Meeremans trapte de 1-0 tegen de gang van het spel binnen. Nog voor de rust sloeg Stroppen terug, dit keer kon Yorik het vluchtschot niet afweren, 1-1 bij de rust.

Coach Peter schudde zijn troepen wakker en bracht met Dries Deconinck en Anton 2 verse krachten op het veld, Jean en Dries Lambin werden vervangen. ‘t Gareel was nu de betere ploeg en Stoppen moest achteruit. Dries Deconinck zorgde voor balvastheid, Arne kwam beter in de wedstrijd, en Jan Meeremans was een gesel voor de bezoekende verdediging. Na een actie via Dries Deconinck bracht Anton de bal voor, Jan nam de bal perfect aan en trapte met zijn mindere linker de bal via de paal hoog in doel, 2-1. ‘t Gareel drukte door, maar werd op de counter koud gepakt. In 2,3 passes stond Stroppen aan de overzijde, de linkeraanvaller dook in de rug van Mats nam de verre pass in 1 tijd op de slof en verraste Yorik zo tegenvoets, 2-2. ‘t Gareel versaagde niet en de voor Axel ingevallen Koen kreeg een paar mooie kansen. Eerst mikte hij zijn volley te hoog na een corner. Vervolgens zette een dartele Dries Deconinck 2 mensen in de wind en bracht Koen in stelling, maar die kon de bal opnieuw niet laag houden.

Arne, die ondertussen centraal was gaan voetballen, zette Jan alleen op weg naar doel, die omspeelde de doelman en legde de bal in het mandje, 3-2, zowaar een hattrick voor Jan Meeremans, die tot voor kort werd geplaagd omwille van zijn gebrek aan doelpunten, maar er in de laatste 3 wedstrijden zowaar 5 heeft in liggen. Het probleem van ‘t Gareel ligt dit seizoen echter niet alleen aan een gebrek aan scorend vermogen, maar wel dat er zo makkelijk tegendoelpunten worden geslikt. Tot in de laatste minuut leek ‘t Gareel de 3 punten te kunnen thuis houden, maar toen werd het verrast door een laatste snelle actie van Stroppen, waarbij 1 zo niet 2 bezoekers in buitenspelpositie stonden, maar toch de 3-3 mochten scoren. Een bittere pil voor ‘t Gareel, dat tot overmaat van ramp Saintoise ook nog van zich ziet weglopen. Het wordt voor ‘t Gareel in het voorjaar van 2015 een karwei om uit de degradatiezone te geraken, maar de terugkeer van een aantal sterkhouders moet het team het nodige elan geven om deze missie tot een goed einde te brengen.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere, Jan Ceusters (36′ Anton Debraekeleer), Mats Debraekeleer, Robbe Smulders, Steven Rawoe, Freek Deconinck, Arne Duquesnoy, Jan Meeremans, Dries Lambin (36′ Dries Deconinck), Axel Geerts (50′ Koen Groslot)

Doelpunten: 20′ Jan Meeremans 1-0, 30′ x 1-1, 52′ Jan Meeremans 2-1, 58′ x 2-2, 63′ Jan Meeremans 3-2, 70’ x 3-3.