10/10/2015: VK ‘t Gareel – Davidskornuiten 5-1

Terend op hernieuwd zelfvertrouwen en enthousiasme na de overtuigende winst op Essenbeek trok ‘t Gareel opnieuw ten strijde tegen Davidskornuiten uit Dworp. In een overtuigende 1e helft maakte de thuisploeg al het verschil, zodat ze met een 6 op 6 de aansluiting vinden met de middenmoot.

Coach Braeke moest ten opzichte van vorige week enkel de aan de rib geblesseerde Dries Deconinck vervangen door Mats. ‘t Gareel nam net als vorige week een vliegende start. De Davidskornuiten werden met de rug tegen de muur gezet, en het openingsdoelpunt kon niet uitblijven. Na een mooi uitgesponnen aanval speelde de gretige Mats Sam vrij, die trapte de bal naast de doelman, maar de laatste man van Davidskornuiten haalde de bal met de hand van de lijn: strafschop en rode kaart voor de kapitein van de bezoekers. Kevin zette zich achter de bal en trapte de 1-0 overtuigend tegen de netten.

‘t Gareel duwde door met de bedrijvige Jan Meeremans in een opvallende rol. De 2-0 was een mooie illustratie van het verzorgde doelgerichte voetbal dat de thuisploeg de eerste helft opdiste. Na een inworp bij rechtsachter Glenn verlegde Peter het spel tot bij Jan Meeremans, die de bal panklaar aflegde tot bij Kevin, die zijn 2e van de namiddag (en zijn 4e in 2 wedstrijden) in doel ramde. Wat later werd Sam door Jan Meeremans in het straatje gestuurd, maar Sam speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de doelman het pleit won. In de nabeurt bracht Sam de bal nog voor maar Mats kon net niet inkoppen. Opnieuw Jan Meeremans stuurde even nadien de vrijgelopen Mats weg, en die duwde de bal naast de doelman, 3-0. Met die score gingen ze rusten.

Braeke vroeg om de klus snel af te maken en aldus geschiedde. Na een inworp pingelde Sam met de bal, Jan Meeremans nam over, schudde een beweging uit zijn lichaam, en legde de 4-0 tegen de touwen. Sam brak even later nog eens door op links na een mooie opening van Kevin, maar hij kon Mats voor doel niet bereiken. De partij verwaterde wat en Davidskornuiten kwam zowaar dreigen. De bezoekers kregen uit het niets een strafschop, en die werd niet gemist, 4-1. De ingevallen Axel zorgde op het einde na een rush nog voor de 5-1. Opnieuw een klinkende overwinning voor ‘t Gareel, dat zich na de 0 op 12 met een 6 op 6 goed hersteld heeft. Op bezoek bij Pallieterken gaat men op zoek naar een 9 op 9, waarmee de acute degradatiezorgen ondanks de gemiste start zouden kunnen worden afgewend.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere, Jan Ceusters (50′ Axel Geerts), Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin (60′ Stijn Similion), Jan Meeremans, Sam Moureau, Mats Debraekeleer.

Doelpunten: 10′ Kevin De Coninck 1-0, 15′ Kevin De Coninck 2-0, 25′ Mats Debraekeleer 3-0, 40′ Jan Meeremans 4-0, 56’ x ‘-1, 65’ Axel Geerts 5-1.