12/12/2015: VK ‘t Gareel A – Congo 7-2

Na de met een defensieve aanpak behaalde 2-2 bij Petit Saint-Guidon ging ‘t Gareel thuis tegen Congo voluit voor de winst. De thuisploeg hoefde niet eens het beste voetbal op te dissen om met overtuigende cijfers te winnen. Bij de rust was de wedstrijd reeds gespeeld.

Coach Braeke zette zijn ploeg terug in een aanvallende opstelling neer, Sam schoof terug naar de positie van aanvallende middenvelder, Jasper keerde terug uit schorsing, Jean speelde naast Peter in de defensie, Mats en Axel startten op de bank. Congo incasseerde al veel doelpunten en ‘t Gareel zette daarom vanaf de 1e minuut de defensie onder druk. Dit resulteerde al snel in kansen. Jan Meeremans kon aan de 1e paal een hoekschop van Dries Deconinck net niet in doel werken. Dries Deconinck zelf trapte na een knappe persoonlijke actie nipt voorlangs. Op een nieuwe hoekschop van Dries Deconinck kopte Jan Meeremans de bal hard binnen, 1-0.

Na de 1-0 kende ‘t Gareel een lastige periode met veel afval in het spel, inspeelpasses op halve hoogte en te weinig gewonnen duels. Verder dan een knappe vrije trap die Yorik met een zweefsprong uit zijn doel hield, kwam Congo echter niet. Sam probeerde bij een nieuwe hoekschop van Dries Deconinck met een hakbal aan de 1e paal de keeper verschalken, maar dit lukte niet. Bij een uitbraak via Jan Meeremans kwam Sam in balbezit, die speelde Dries Deconinck aan, die twijfelde niet en trapte de bal via een voet van een Congo-verdediger onhoudbaar in doel, 2-0.

Jens stuurde wat later Sam in de ruimte, zijn poging tot stiftbal stierf een stille dood. Na slecht ontzetten van de doelman trapte Kevin vanop afstand de bal net over het lege doel. Toen Dries Deconinck wat later Sam op rechts vrij speelde, legde die onbaatzuchtig de bal terug opzij voor Dries Deconinck, die de 3-0 rustig binnen trapte. Net voor de pauze werd de averij voor Congo nog groter. Na een afgeslagen aanval gooide Sam de bal snel in naar Dries Deconinck, die te veel ruimte kreeg en van aan de rand van de 16 ditmaal met links de bal binnen kon krullen, 4-0 en een zuivere hattrick in een kwartier tijd, enkel Lewandowski deed recent beter.

Na de rust bloedde de wedstrijd wat dood, zonder echt te overtuigen had de thuisploeg een onoverbrugbare voorsprong opgebouwd. Dries Deconinck trachtte met een paar afstandsschoten zijn doelsaldo op te vijzelen, maar dit lukte hem niet meer. Steven Rawoe ging halfweg de 2e helft op avontuur en rolde de Congo-defensie op, maar kon of wilde niet afwerken, hij legde de bal dan maar klaar voor de net ingevallen Glenn, die via een bezoekende voet het kleinste gaatje in de korte hoek vond, 5-0. Daarna beleefde de Gareel-defensie een lastige periode, en na een rommelige fase werd het 5-1. Toen Yorik daarna een houdbaar schot tergend traag onder zijn benen liet binnen botsen, stond het 5-2 en was het tijd om het momentum te herstellen.

Een hoekschop van Glenn werd door Jan Ceusters ingekopt, en mits wat hulp van de Congo-speler aan de paal verdween de bal in doel, 6-2. Het slotakkoord was voor Mats, die eerder na een mooi uitgespeelde aanval nog een kans miste, maar nu in de rebound  na een schot van Kevin nu wel kon binnen trappen, 7-2. Een klinkende overwinning voor ‘t Gareel, dat nog voor de wintermercato al meer punten (en doelpunten) heeft verzameld dan in de gehele jaargang 2014-2015. Voor de eindejaarsbuffetten rest ‘t Gareel enkel nog een partij tegen Pote Agé, waarin de ploeg vrank en vrij zijn kans kan gaan.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele (50′ Stijn Soumilion), Jan Ceusters, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin (25′ Mats Debraekeleer), Jan Meeremans (45′ Axel Geerts), Sam Moureau (50′ Glenn Dobbelaere), Dries Deconinck.

Doelpunten: 10′ Jan Meeremans 1-0, 20′ Dries Deconinck, 30′ Dries Deconinck 3-0, 35′ Dries Deconinck 4-0, 53′ Glenn Dobbelaere 5-0, 55′ x 5-1, 58′ x 5-2, 62′ Jan Ceusters 6-2, 67’ Mats Debraekeleer 7-2.